Herman van der Zandt kan bekendheid nog aan

25 juni 2016 09:59

Herman van der Zandt is vrijwel nooit te beroerd om met iemand op te foto te gaan. "Negen van de tien keer wil ik daar best aan voldoen."

Dat vertelt de NOS-presentator aan het AD. "Dat Justin Bieber is gestopt met selfies met fans begrijp ik, maar ik zit niet in die league. Voorlopig kan het ik het wel aan."

Herman, voorheen ook wel bekend als de 'schermman' tijdens de grote verkiezingsuitslagavonden op tv, wil op beeld vooral zichzelf zijn. Hij hoopt dan ook dat de kijkers beseffen dat hij precies zo is zoals hij overkomt. "Ontspannen, flegmatiek, ja", zegt hij. "Ik had het er met Twan Huys over. Tv vergroot uit, maar tegelijk liegt beeld niet. Mensen zien het als je jezelf niet bent."

Schermman

Zelf had Herman nooit gedacht dat zijn presentatie als de schermman zo zou inslaan. Volgens hem 'hunkerden' mensen al maanden voor de verkiezingen naar hem. "Dat was de reden ermee te stoppen. Ik wilde niet dat het aan me ging kleven", legt hij uit. "Overigens: ik kreeg niet zelden de vraag: schermman, wat voor weer wordt het morgen? Dat relativeert."

Vorig jaar stapte Herman van der Zandt over van het Journaal naar Studio Sport. Komende maand moet hij tijdens de Tour de France Mart Smeets doen laten vergeten, maar zelf wil hij zich niet met zijn voorganger vergelijken ondanks dat Mart hem zelf ooit als een van zijn opvolgers noemde. "Ik de nieuwe Mart? Ik dacht het niet", aldus Herman. "Ik voel me vereerd dat hij mij noemde, maar hij is zo'n unieke figuur. En tegelijk: wat moet en kan ik ermee? Hoewel... ik ben inmiddels wel Noorse truien aan het passen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!