Beeld © ANP

'Rob de Nijs is helemaal klaar voor afscheidsconcert in België'

19 november 2021 09:16

Voor Rob de Nijs (78) is het zondag een spannende dag: de zanger staat namelijk voor het eerst sinds anderhalf jaar weer op het podium, om daar een afscheidsconcert te geven in het Sportpaleis in Antwerpen. Volgens zijn vrouw Henriëtte is Rob, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, er helemaal klaar voor.

"Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben"

Henriëtte vertelt aan De Telegraaf dat haar man de afgelopen periode hard heeft gewerkt aan zijn conditie met een fysiotherapeut, stemcoach en een kno-arts. Volgens haar is niet aan Rob te merken dat hij anderhalf jaar niet heeft kunnen optreden. "Dan merk je toch dat die man al meer dan zestig jaar niet anders doet, zingen en optreden zit zo ín hem", zegt ze. "Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Humberto tot op het bot geraakt door Ernst Daniël Smid en Rob de Nijs

Omdat ook in België de coronacijfers oplopen, was het nog even spannend of het langverwachte concert van Rob kon doorgaan. Toen eerder deze week bekend werd dat de maatregelen concerten toelaten, was de zanger dan ook erg opgelucht. "In één klap had een streep gehaald kunnen worden door al dat werk en al die mooie plannen. En dan was de vraag geweest: wanneer dan wel en kan Rob zich tegen die tijd nog een keer zo opladen om nog één keer alles te geven? Zijn ziekte sluimert natuurlijk wel door, al moet ik zeggen: het gaat goed!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs wil groots afscheid nemen van fans

De zanger kondigde in 2019 aan dat hij afscheid zou nemen van het podium en bracht vorig jaar zijn allerlaatste album 't Is Mooi Geweest uit. Na het afscheidsconcert in België is Rob van plan om volgend jaar ook in Nederland een laatste ronde te maken. Daar zijn echter nog geen concrete plannen voor.

Rob liet eerder nog weten dat hij ondanks zijn Parkinson met volle teugen van het leven geniet. 

Rob de Nijs: 'Ik hou nog steeds van dit leven'

03:17
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afscheidsconcert Rob de Nijs onzeker: 'Weet niet of ik het aankan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!