Dave Chappelle vraagt tegenstanders om donaties voor school

29 november 2021 04:08

Komiek Dave Chappelle wil de vraag of zijn oude universiteit een theater naar hem moet vernoemen laten beantwoorden door zijn fans en tegenstanders. De acteur stelt op Instagram voor dat beide partijen donaties doen aan de theaterschool. "De mening die het meeste geld oplevert, wint."

De Duke Ellington School of the Arts kondigde vlak voordat Chappelles special The Closer op Netflix verscheen aan dat er een theater op de campus vernoemd zou worden naar de komiek. Na de ophef rond de special is die ceremonie uitgesteld naar april 2022. Chappelle ligt onder vuur omdat zijn show door critici wordt gezien als transfobisch.

In zijn post zegt de comedian dat hij het een grote eer vindt dat de hogeschool het theater naar hem wil vernoemen, maar dat dat niet zijn "idee, doel of wens" is. "Duke Ellington is een roemrijk instituut. Binnen de muren daar vond ik een omgeving waarin ik mijn creativiteit kon ontwikkelen. Duke Ellington was een groot deel van mijn voorbereiding op dit nobele en moeilijke vak. Het was een mooi instituut voordat de huidige studenten er waren en dat zal het blijven lang nadat zij zijn vertrokken. Mijn enige doel is Duke Ellington ervan te verzekeren dat het z'n artiesten zonder beperkingen kan opleiden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!