Guus Meeuwis Beeld © Ben Houdijk

Guus Meeuwis 'waanzinnig' blij met Oeuvre Award

03 december 2021 10:38

Guus Meeuwis (49) heeft de Top 4000 Oeuvre Award gekregen tijdens de show 'Ekdom in de Morgen' op Radio 10. De zanger krijgt de award komt omdat hij met 184 noteringen al 17 edities één van de hofleveranciers van de Top 4000 is.

"Ik ben er echt heel blij mee", zegt hij. "Het is natuurlijk altijd leuk als luisteraars je muziek weten te waarderen en op je liedjes stemmen wanneer ze hun favorieten doorgeven. De afgelopen jaren stond ik blijkbaar al 174 keer in de lijst en dit jaar komen daar gewoon weer tien noteringen bij. Waanzinnig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Les van Guus Meeuwis en Monic Hendrickx? Kan gewoon!

Met 184 noteringen is Guus Meeuwis al 17 edities één van de hofleveranciers van de Top 4000 op Radio 10. Daarom ontving hij tijdens Ekdom in de Morgen de Top 4000 Oeuvre Award uit handen van Gerard Ekdom. Ook dit jaar hebben luisteraars massaal gestemd op Guus en is de zanger met maar liefst 10 nummers terug te vinden in de grootste hitlijst aller tijden.

Het nummer 'Geef Mij Je Angst' komt het hoogst in de lijst, op de 179e plaats. "Sinds de start van de Top 4000 is er traditioneel veel op de muziek van Guus Meeuwis gestemd. Hij zit duidelijk in de harten van de Radio 10-luisteraars en daarom verdient hij deze Top 4000 Oeuvre Award," aldus de radio-dj.

Met Guus' carrière gaat het dus lekker, maar met zijn huwelijk wat minder. De zanger heeft vanwege corona al meerdere keren zijn grote dag uit moeten stellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis schuift concerten in New York wéér op lange baan

Vrijdagochtend werd de hele lijst voor de Top 4000 bekendgemaakt door het duo. Die is vanaf zaterdag te horen bij het station. 'Bohemian Rhapsody' van Queen staat ook dit jaar op nummer één. Ook nummer twee in de top, 'Roller Coaster' van Danny Vera, en nummer drie, 'Hotel California' van Eagles, behouden dezelfde positie als vorig jaar.

De Top 4000 gaat zaterdag 4 december om 10.00 uur van start en is daarna dagelijks tussen 06.00 en 00.00 uur te horen op Radio 10. De ontknoping is vrijdag 23 december iets voor 19.00 uur te horen tijdens Somertijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis annuleert Groots met een zachte G-concerten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!