Familie Meiland Beeld © ANP

Petitie gestart om islamuitspraken Erica Meiland

4 december 2021 17:19

Verschillende moslimorganisaties zijn zaterdag een petitie gestart waarin ze Talpa vragen 'kleur te bekennen' in het racismedebat. Dat gebeurde naar aanleiding van de commotie die is ontstaan rondom Erica Meiland (58) en haar vermeende anti-islamuitspraken in haar biografie. Talpa, waar de familie Meiland tv-programma's voor maakt, heeft vrijdag na een eerder verzoek van de organisaties laten weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen. Alles wat de Meilandjes buiten hun programma's zeggen is voor rekening van de familie.

'Moeder Meiland' vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes 'niet normaal'. Ook stelt ze dat de islam 'heel veel ellende brengt' en dat zij dit wil tegenhouden. Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie te willen doen vanwege de quotes.

Erica Meiland slaapt slecht na doodsbedreigingen

06:13
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland reageert op islamrel: 'Woorden uitgelicht en opgeblazen'

Met de petitie roepen de organisaties de Raad van Bestuur van Talpa op om aan te geven waar de organisatie in het debat staat, het gesprek aan te gaan met de moslimgemeenschap en wordt gevraagd om de samenwerking met de familie Meiland te heroverwegen. Onder meer Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH), Samenwerking Moskeeën Limburg (SML) en Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving (SMUO) hebben zich aangesloten bij de oproep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland zegt sorry na rel: 'Ik heb mijn les geleerd'

Dochter Maxime heeft na alle ophef gezegd haar moeder te steunen, maar het was 'nooit mijn bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samenwerking Talpa en Meilandjes niet in gevaar door islamrel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!