COC kroont NikkieTutorials en Splinter Chabot tot lhbti-rolmodel

07 december 2021 15:27

YouTube-ster Nikkie de Jager en schrijver Splinter Chabot zijn twee van de tien winnaars van de Bob Angelo Sterren van de Toekomst. De onderscheidingen zijn dinsdagmiddag eenmalig uitgereikt ter ere van het 75-jarig bestaan van COC Nederland, de belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap in Nederland.

De tien prijzen gingen behalve naar De Jager en Chabot ook naar de makers van de tv-serie Anne+, acteur Thorn Roos de Vries, journalist Haroon Ali, presentator Raven van Dorst, Paarse Vrijdag-bedenker Nazmul Rahman-Zaman en activisten Naomie Pieter, Nanoah Struik en BeyonG Veldkamp. Met de tien bekroonde jonge lhbti-activisten en rolmodellen wil de organisatie zich de komende decennia inzetten voor meer acceptatie van de lhtbi-gemeenschap.

Het COC reikte de prijzen dinsdagmiddag uit in de tuin van het Amsterdamse Krasnapolsky Hotel, de plek waar de organisatie op 7 december 1946 werd opgericht. De prijs is vernoemd naar het pseudoniem van Nico Engelschman, de oprichter van de belangenorganisatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!