Beeld © ANP

Olav Mol in tranen na wereldtitel Max Verstappen

12 december 2021 16:53

"Hij heeft ‘m", riep Olav Mol (59) met een snik in zijn stem toen Max Verstappen (24) als eerste over de finish kwam in de grand prix van Abu Dhabi. De verslaggever van Ziggo Sport hield het niet droog en versloeg met overslaande stem de rest van de uitzending.

"Een ongelofelijke schok"

"O mijn god", riep Olav een paar keer nadat Max als wereldkampioen in de Formule 1 was afgevlagd. "Een ongelofelijke schok", zei hij na een lange stilte. "Ons kleine landje heeft deze man als wereldkampioen. We hebben als Nederland al zoveel wereldkampioenen gehad in schaatsen en atletiek. Deze Verstappen schrijft een nieuw hoofdstuk in het sporthistorie-boek der Nederlanden."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martin Garrix treedt op als Max Verstappen kampioen wordt

Daarna kwam Olav superlatieven te kort om Verstappen te fêteren. Daarbij bleef hij met moeite zijn emoties de baas. "Gekkenhuis!", schreeuwde hij een paar keer bij beelden van de uitzinnige Nederlandse fans. "Bizar, geweldig en fantastisch", vatte hij daarna de race met een snik in zijn stem samen. "Een kampioenschap dat teruggebracht wordt naar één rondje. Het kan niet. Wat een waanzin."

Olav Mol gaf voor het laatst commentaar bij een Formule 1-race. Volgend seizoen gaan de Nederlandse F1-rechten van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT). Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen dan het commentaar verzorgen tijdens de races. Mol heeft ruim 500 races van commentaar voorzien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!