Hugo de Jonge Beeld © ANP

Ministers gebruiken 'gel en krultang' voor bordesfoto met koning

06 januari 2022 13:39

De aankomende ministersploeg lijkt gehoor te gaan geven aan de oproep van de Nederlandse kappers om maandag met een 'coronacoupe' op het bordes te gaan staan. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP onder een aantal aankomende bewindslieden.

''Ik ga het even föhnen, ja. Ik hoop dat dat nog wel mag''

De kappers riepen woensdag het kabinet Rutte IV op om niet met net geknipt haar op het bordes te verschijnen voor de traditionele foto. De Nederlandse kappers zijn door de lockdown al een maandje dicht. Een net geknipt kapsel zou een verkeerd signaal afgeven aan burgers en een schoffering van de kappers betekenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo de Jonge: 'Wat Nederland nodig heeft, past niet in een schoen'

Vertrekkend coronaminister Hugo de Jonge, straks minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, probeert "het met een potje gel een beetje in de plooi te krijgen", zegt hij. "Maar ik vrees dat u ongeveer dit gaat aantreffen'', voegt hij toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Wester: 'Cover van Hugo de Jonge heeft geen gevolgen'

ChristenUnie-prominent Carola Schouten, vicepremier in zowel Rutte III als IV en in het nieuwe kabinet minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, verscheen donderdag al met een opgefriste coupe bij het Logement waar Rutte gesprekken met zijn nieuwe ploeg voert. Ze had dat naar eigen zeggen zelf gedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bedreiger Mark Rutte: 'Zit in de knoop met mezelf'

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laat donderdagmiddag weten zich nog te beraden op de vraag of koning Willem-Alexander met een 'coronacoupe' op de bordesfoto gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte en ministers reageren op ophef over koning

Schouten denkt dat zij haar haar maandag "even gaat föhnen ja, ik hoop dat dat nog wel mag. Hier en daar een beetje krultang helpt ook nog wel eens." CDA-politicus Hanke Bruins Slot, beoogd minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, liet donderdag weten dat "ik vanochtend al de indruk had dat mijn haar er keurig uitzag".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo de Jonge: 'Kerstfeest is ook een feest voor het coronavirus'

We hebben inmiddels kunnen wennen aan het feit dat we weer in lockdown zijn, maar echt gewend zijn we nog niet echt. De aanpak van ons kabinet leidde vrijwel direct tot kritiek, maar wordt ook alert genoemd. Een ding is zeker, onze lockdown is niet alleen bij ons gesprek van de dag, maar ook in het buitenland. Ook onze deskundige Arno uit zijn kritiek op de corona-aanpak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!