Evenementenbranche: ''Te laat duidelijkheid voor Vrienden van Amstel''

11 januari 2022 14:54

De Alliantie van Evenementenbouwers vindt het niet kunnen dat het kabinet nog steeds geen duidelijkheid heeft gegeven over de maatregelen na vrijdag en dat daardoor 'De Vrienden van Amstel' noodgedwongen toch wordt opgebouwd. De organisatie van het meerdaagse evenement, dat vanaf zaterdag gepland staat in Rotterdam Ahoy, zet onder meer door omdat geen aanspraak kan worden gedaan op het garantiefonds als de organisatie zelf de stekker eruit trekt. "Dat is natuurlijk heel raar en niet zoals we hadden bedacht dat de garantieregeling zou werken", zegt Jolanda Jansen, die spreekt namens de Alliantie van Evenementenbouwers en directeur van Rotterdam Ahoy is, tegen het ANP.

''Hebben we na twee jaar niets geleerd?''

Evenementen mogen volgens de huidige maatregelen tot zeker vrijdag niet doorgaan. Op die avond wordt tijdens een persconferentie bekendgemaakt of de lockdown wordt verlengd. In dat geval kan De Vrienden van Amstel niet plaatsvinden. Een besluit dat volgens Jolanda veel te laat komt. "Wanneer gaan we nou eens af van het van persconferentie naar persconferentie leven? Je kunt niet op de avond van tevoren pas duidelijkheid geven. Hebben we na twee jaar niets geleerd?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers kritisch over persconferentie: 'Wat een zooitje'

De Alliantie van Evenementenbouwers en andere brancheorganisaties hebben meermaals met ministers gesproken over de maatregelen en de garantieregeling. Zo is volgens Jolanda vanuit het kabinet "de intentie uitgesproken om evenementen drie tot zes weken van tevoren duidelijkheid te geven". De oproep om die termijn aan te houden, doet Jolanda opnieuw aan het nieuwe kabinet. "Denk aan de lange termijn. Geef langer van tevoren duidelijkheid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Douwsma kritisch na persconferentie: 'Nu komen ze voor de kids'

Ook het feit dat de organisatie van De Vrienden van Amstel kosten maakt bij het opbouwen van een evenement dat waarschijnlijk niet mag doorgaan, vindt Jolanda bizar. De garantieregeling aanpassen zodat evenementenorganisaties toch worden gecompenseerd als ze zelf annuleren zou volgens haar een goede oplossing zijn, maar dat is "juridisch heel ingewikkeld".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opbouw Vrienden van Amstel gaat door ondanks mogelijke lockdown

Vorig jaar ging het feestje ook al niet door vanwege corona. De Vrienden van Amstel hebben toen besloten om het concert via een livestream mogelijk te maken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!