Ali B Beeld © ANP

Aangifte tegen Ali B. wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

15 januari 2022 13:18

Een voormalig kandidaat van 'The voice of Holland' heeft aangifte gedaan tegen Ali B. Dat bevestigen meerdere bronnen rond het onderzoek aan RTL Boulevard. Het 40-jarige jurylid van de bekendste talentenjacht van ons land zou volgens de aangifte zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag.

"Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen"

Het Openbaar Ministerie meldde vanochtend aan deze site dat er een aangifte is binnengekomen wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het RTL-programma The voice of Holland. De in zedenzaken gespecialiseerde advocaat Bart Swier, die Ali B. bijstaat, bevestigt dat er bij het OM aangifte is gedaan tegen zijn cliënt. Het management van de rapper publiceerde deze ochtend een verklaring waarin staat dat Ali in alle toonaarden ontkent. 'Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

Aan De Telegraaf laat de rapper weten overtuigd te zijn van zijn onschuld. "Ik word hierdoor overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig."

De uitzendingen van The voice of Holland zijn tot nader order opgeschort, zo maakte RTL vanochtend bekend. Er komt een onafhankelijk onderzoek naar mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma, in opdracht van zowel de zender als producent ITV. Het BNNVARA-programma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, heeft zich maandenlang verdiept in de zaak en publiceert donderdag de bevindingen.

Eerder vandaag liet de omroep weten dat hun onderzoek zich richtte op meerdere vermeende daders. Zaterdag ontving het programma naar eigen zeggen een bekentenis en spijtbetuiging van Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice en de partner van Linda de Mol. De artiest stapt per direct op bij het televisieprogramma. Of Ali B. ook onderwerp van onderzoek is geweest, is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!