Op1 praat met Bruls over 'bal gehakt': we hadden moeten ingrijpen

18 januari 2022 10:07

Op1-presentatoren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana hebben na de uitzending met de 'bal gehakt'-opmerking contact gehad met burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Dat heeft een woordvoerder van de EO, de omroep waar de twee presentatoren voor werken, dinsdag desgevraagd laten weten aan ANP.

Bruls had een brief naar het programma geschreven nadat een Haagse vuurwerkhandelaar eind november aan tafel de voorzitter van het Veiligheidsberaad had uitgemaakt voor "dikke bal gehakt". Bruls vond het zeer te betreuren dat niemand aan tafel de man aansprak op de fatshaming.

"Tijs en Giovanca hebben de heer Bruls uitgelegd hoe zij de uitspraken hebben beleefd", meldt de EO-woordvoerder. "Tijdens de uitzending werd ingeschat dat de uitlatingen niet ver over de grens gingen. Achteraf gezien hadden ze liever wel ingegrepen en spijt het hen zeer dat dit voorval hem zo heeft geraakt."

Bruls bekende dinsdagochtend in een interview met Mischa Blok op NPO Radio 1 dat het incident hem erg had geraakt: "Ik zag het later terug en dacht: die man kan blijkbaar niet beter. Maar degenen die hem een podium geven, de presentatoren die hem niet tegenspreken en zo'n Diederik Gommers die gaat zitten lachen ook, dat vind ik niet goed."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!