Spider-Man: No Way Home Beeld © Sony Pictures Releasing (via Universal)

Weer stormloop op kaartjes voor nieuwe Spider-Man-film

26 januari 2022 11:20

Nederlandse fans kopen sinds dinsdagavond weer massaal kaartjes voor de nieuwe Spider-Man-film, 'No Way Home'. Sinds de persconferentie waarin Mark Rutte (54) zei dat de bioscopen weer open mogen, zijn al ruim 52.000 kaarten gekocht.

Dat laat distributeur Universal Pictures weten aan het ANP. Voor de abrupte lockdown van half december waren er al 88.000 kaartjes verkocht voor de film. In de periode dat de bioscopen in Nederland dicht waren, trok vooral bioscoop Kinepolis in Antwerpen veel Nederlandse filmfans die niet wilden wachten op de nieuwste blockbusters, zoals Spider-Man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spider-Man-film terug op nummer één in Amerika

De film No Way Home is wereldwijd een grote hit. Al binnen elf dagen passeerde de film de grens van 1 miljard dollar opbrengst. Het is daarmee wereldwijd de meest succesvolle bioscooptitel van 2021 en de derde film in de geschiedenis die deze mijlpaal binnen zo'n korte periode behaalt. Eerder lukte dat - voor de coronacrisis - twee andere Marvel-films: Avengers Endgame (2019) en Avengers: Infinity War (2018).

Eric de Munck: 'Nieuwe Spider-Man overtreft alle Marvel-films'

04:49
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hierom neemt Tom Holland een acteerpauze na Spider-Man-film

In Spider-Man: No Way Home worstelt de titelheld (gespeeld door Tom Holland) ermee dat iedereen zijn geheime identiteit kent. Hij benadert Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om de situatie te veranderen. Maar zoals altijd in dit soort films, heeft elke actie consequenties.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!