Matthijs van Nieuwkerk en Hanneke Groenteman Beeld © ANP

'Hanneke Groenteman niet aan de kant gezet na foute grap in DWDD'

04 februari 2022 17:55

Matthijs van Nieuwkerk (61) ontkent dat journalist Hanneke Groenteman (82) na een foute grap aan de kant is gezet als tafeldame bij 'De Wereld Draait Door'. De presentator van het voormalige NPO-programma noemt de bewering, die Hanneke vorige week zelf deed in de podcast 'Teun & Gijs vertellen alles', zelfs 'volstrekte flauwekul'.

"Er zijn eindeloos veel tafeldames- en heren in dat programma geweest"

In de voorgaande aflevering van de podcast van Teun van de Keuken en Gijs Groenteman vertelde Hanneke Groenteman, die elke week even inbelt voor een praatje, dat zij in 2016 van de ene op de andere dag geen tafeldame bij succesprogramma DWDD meer mocht zijn. Iemand dichtbij het programma vertelde haar later dat dat kwam door een verkeerd gevallen, grappig bedoelde opmerking richting Matthijs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk strikt Stromae voor Matthijs Gaat Door

Dat de vork anders in de steel zit, vertelt Matthijs deze week zelf in de nieuwste aflevering van de podcast. Hij is nadat de onthulling van Hanneke breed werd uitgemeten in de media de bewuste aflevering terug gaan kijken, zegt hij. "Ik heb het fragment teruggekeken en dit is dus helemaal niet waar. Volstrekte flauwekul!" zegt de presentator. "Daarna ben je nog talloze malen mijn gast geweest!" vervolgt hij tegen de 82-jarige televisiecoryfee, die ook aan de lijn langt in de opname. Dat Matthijs niet had gereageerd op een appje dat Hanneke hem jaren geleden al eens over de kwestie stuurde, komt volgens de presentator omdat hij niet direct wist waar het over ging en het even 'wilde laten bezinken'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hanneke Groenteman was niet meer welkom bij DWDD na grapje

Dat Hanneke op een bepaald moment niet meer gebeld werd om als tafeldame aan te schuiven, kan echter wel kloppen, zegt de voormalig DWDD-presentator. "Er zijn eindeloos veel tafeldames- en heren in dat programma geweest. Soms kwamen er nieuwe mensen bij waar we dan nieuwsgierig naar waren, zoals een Splinter Chabot, en dan verdwenen anderen wat naar de achtergrond. Zij schoven een rijtje op, zeg maar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers missen Matthijs en De Wereld Draait Door

Hanneke had desondanks graag gehoord dat ze een 'rijtje opgeschoven' was, reageert ze. "Als ik was gebeld en ze hadden gezegd 'we zetten het even on hold' dan was er niks aan de hand geweest. Maar nu hoorde ik helemaal niks meer. Dat deed pijn", besluit ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!