Costa!! Beeld © Dutch FilmWorks

Nieuwe Costa!!-film vanaf eind april in de bioscoop

10 februari 2022 10:35

De langverwachte nieuwe 'Costa!!'-film gaat 28 april in de bioscopen draaien. Dat heeft producent NL Film donderdag laten weten. De film zou in eerste instantie begin dit jaar al in première gaan. Maar dit kon niet doorgaan vanwege de onverwachte lockdown die het toen demissionaire kabinet half december aankondigde.

De film is geen vervolg op de hit uit 2001, maar het verhaal speelt zich wel twintig jaar later af op dezelfde locatie met deels dezelfde personages. De hoofdrollen worden gespeeld door Katja Schuurman en Abbey Hoes. Schuurman was in 2001 ook in de eerste Costa! te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Script voor de nieuwe Costa!-film is af

Andere acteurs die in de nieuwe Costa!! meespelen zijn Roeland Fernhout, Soy Kroon, Oscar Aerts, Tina de Bruin en Stephanie van Eer. De regie is ditmaal niet in handen van Johan Nijenhuis, maar van Jon Karthaus. Costa! uit 2001 is een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis. De komedie van Johan Nijenhuis over een groep jongeren die twee weken vakantie vieren in Salou, trok 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST elk jaar weer in gesprek over comeback Katja Schuurman

Na de film Costa! volgde er een serie, die vier seizoenen liep bij BNN. Donderdag werd ook bekendgemaakt dat de komedie Casa Coco!, met Gerard Cox en Joke Bruijs, pas in november te zien zal zijn. Ook voor deze film stond aanvankelijk een release gepland in de eerste weken van 2022.

RTL Boulevard sprak de kersverse cast van Costa!! in de Spaanse badplaats.

Het gaat er heet aan toe tijdens castpresentatie nieuwe Costa!!-film

01:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!