Roosmarijn Luyten, Martijn Fischer en Rachel Hazes Beeld © ANP

Roosmarijn Luyten ontroostbaar na gecancelde première

10 februari 2022 16:30

Martijn Fischer (54) moest zijn tegenspeelster Roosmarijn Luyten (43) troosten toen er vorige week vanwege meerdere coronabesmettingen in de cast een streep werd gezet door de première van de Hazes-musical 'Hij Gelooft in Mij'. De hoofdrolspelers zijn inmiddels hersteld en blij dat zij donderdag het podium weer op mogen, vertellen zij aan het 'ANP'.

"Ik werkte daardoor heel gefocust naar die première toe, en toen ging het opeens niet door"

"Het was een ontzettend idiote situatie vorige week", blikt Roosmarijn terug. Vrijdag testte zij na collega's ook positief op corona, waarop producent Stage Entertainment besloot de galapremière van zondag in Carré te cancelen. "Natuurlijk begrijp ik het beleid en zat ik dus thuis. Maar had geen enkele klacht, ik heb wel met slechtere conditie gespeeld. Dan is het heel moeilijk om van binnenuit te blijven invoelen waarom alles wordt afgeblazen", zegt de actrice, die het ook moeilijk had met de onderbreking van de spanningsboog.

"Ik zat al tweeënhalve week in een hotel omdat thuis het ene gezinslid na het andere corona kreeg. Ik werkte daardoor heel gefocust naar die première toe, en toen ging het opeens niet door. Heel raar. Thuis moesten ze mij wel even troosten, ja."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Fischer scoort rol in GTST

Ook Martijn, die de rol van André Hazes speelt, voelde mee met zijn 'Rachel'. "Roosmarijn had er zo naar uitgekeken om in Carré in première te gaan, zij was heel verdrietig. Ze was van tevoren ook echt bezig om uit de greep van het virus te blijven en dan gebeurt het toch", vertelt hij. Zelf was hij er minder emotioneel onder, zegt hij. "Ik ben een vreselijk nuchter varkentje dat denkt: als het zo is, dan is het zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paniek achter de schermen Hij Gelooft in Mij na coronabesmettingen

Inmiddels hersteld kijken de acteurs uit naar de voorstelling die donderdag in het Parktheater in Eindhoven zal worden gespeeld. "Ik heb nu wel zin om de voorstelling de wereld in te slingeren. Martijn en ik zijn in ieder geval niet meer omver te werpen. Wij kunnen gewoon alles spelen!" zegt Luyten lachend. Martijn voelt zich niet anders dan vorige week, maar krijgt veel energie van zijn tegenspeelster, zegt hij. "Zij gaat nu echt voor de volle honderd procent en dat is goed voor mij, want dan kan ik me extra aan haar optrekken", besluit de acteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hazes-effect werkt voor Martijn Fischer twee kanten op

Hij Gelooft in Mij gaat over het leven van volkszanger André Hazes senior, de verhouding van Hazes tot Rachel en de liefde voor zijn stad Amsterdam. Naast Martijn Fischer als Hazes en Roosmarijn Luyten als Rachel, zijn onder anderen Annick Boer, Rutger de Bekker en Dick Cohen te zien. Over een nieuwe premièredatum is vooralsnog niets bekend.

Cast Hij Gelooft in Mij 'ontroostbaar' na streep door meerdere shows

02:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!