Kijkcijferhit De Slimste Mens gaat ook naar Duitsland

11 maart 2022 07:47

'De Slimste Mens', de kennisquiz die in Nederland en Vlaanderen al jaren een kijkcijferhit is, gaat naar Duitsland. Dat heeft Erik van Looy (59), die het programma sinds 2004 in België presenteert, bekendgemaakt in 'De Avondshow' met Arjen Lubach (42).

"Ik vertrek morgen naar Keulen om advies te geven"

Arjen deed zowel mee aan de Nederlandse als aan de Vlaamse versie. In Nederland won hij, in 2012. In Vlaanderen behaalde de cabaretier afgelopen seizoen de finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers lyrisch over Bettina Holwerda in De Slimste Mens: 'Verademing'

De presentator van de Duitse versie wordt acteur Hans Sigl, bekend van de succesvolle dramaserie Der Bergdoktor, vertelde Erik in De Avondshow: "Ik vertrek morgen naar Keulen om hem advies te geven." Hij meldde niet wanneer de eerste aflevering in Duitsland te zien zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen publiek aanwezig in laatste afleveringen De Slimste Mens

In Nederland trekt De Slimste Mens al jaren miljoenen kijkers. Hier wordt het spel gepresenteerd door Philip Freriks en Maarten van Rossem. "Philip Freriks heeft nooit om advies gevraagd", verklapte Erik. "Ze zijn wel eens wezen kijken in België, maar ze gingen volgens mij halverwege de opnames weg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jacob Derwig kan niet meer normaal over straat na De Slimste Mens

Duitsland is het vierde land waar De Slimste Mens te zien is. Er was ook korte tijd een Turkse versie. "Daar kon je een auto winnen", aldus Erik.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!