Kanye West Beeld © ANP

Ye mag niet optreden bij Grammy Awards vanwege online-uitlatingen

19 maart 2022 20:29

Ye (44) mag niet optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Zijn optreden is van de planning gehaald vanwege de omstreden uitlatingen die hij online heeft gedaan, zo heeft zijn woordvoerder bevestigd aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety.

Donderdag werd Ye, voorheen bekend als Kanye West, voor 24 uur van Instagram verbannen. De muzikant kon niets posten, geen reacties achterlaten en ook geen privéberichten sturen nadat hij de regels rond hatelijke taal en pestgedrag had overtreden. West gebruikte een racistische term toen hij een bericht plaatste over Trevor Noah. Die had in zijn The Daily Show besproken dat hij het eng vond om te zien hoe West zijn ex-vrouw Kim Kardashian lastig valt op social media. Een woordvoerder van Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft aan TMZ laten weten dat de maatregelen tegen West worden opgeschroefd als hij opnieuw in de fout gaat.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kanye West vergelijkt scheiding met corona in gedicht

Tot zaterdag was het niet duidelijk dat Ye zou optreden bij de uitreiking van de Grammy Awards op 4 april. Zijn naam was waarschijnlijk al geschrapt voordat eerder deze week de artiesten bekend werden gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kanye West: 'Kim kan niet bewijzen dat berichten van mij waren'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!