Amanda Bynes mogelijk snel 'bevrijd' uit curatorschap

22 maart 2022 05:04

Amanda Bynes kan waarschijnlijk zeer snel haar vrijheid tegemoet zien. Volgens juridische documenten die ‘TMZ' in handen heeft, wordt dinsdag officieel besloten of de 35-jarige actrice 'bevrijd' wordt uit haar curatorschap. Een rechter zou gezegd hebben 'dat dit niet langer nodig is'.

"Amanda denkt dat haar toestand is verbeterd"

Amanda werd in 2013 onder toezicht geplaatst, waarna een aantal bizarre uitspattingen volgden die gewijd werden aan een bipolaire stoornis. De actrice is inmiddels al een aantal jaar van de drank af doordat ze wekelijks naar bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten gaat, die haar veel goed doen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Amanda Bynes verwijdert gezichtstattoo in aanloop naar rechtszaak

Amanda kwam op 27-jarige leeftijd onder curatele van haar moeder te staan omdat het mentaal gezien niet goed met haar ging. Amanda zou onder meer brand hebben gesticht op de oprit van een oudere vrouw. Haar moeder, Lynn Bynes, kreeg in 2013 zeggenschap over haar gezondheid en financiën.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Actrice Amanda Bynes staat nog langer onder toezicht

"Amanda denkt dat haar toestand is verbeterd", liet haar advocaat eerder aan People weten, 'en dat bescherming van de rechtbank niet langer nodig is’. De situatie van Amanda verschilt van die van Britney Spears, die eerder ook onder curatele stond. Britney voerde een lange juridische strijd met haar vader om zich van het curatorschap te ontdoen. De ouders van Amanda steunen de keuze van hun dochter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!