Beeld © ANP

Advocaat Diekstra noemt uitspraken Anouk over TVOH zorgelijk

28 maart 2022 21:12

Advocaat Sébas Diekstra (41), die meerdere vermeende slachtoffers rondom het programma 'The voice of Holland bijstaat', noemt het zorgelijk dat er nog steeds niet met alle betrokkenen is gepraat over de misstanden achter de schermen van de talentenjacht. Dat zegt hij na uitspraken die Anouk (46) maandag deed op Radio 538. De zangeres, die afgelopen seizoenen bij het programma betrokken was als jurylid, stelt dat er sinds de uitzending van 'BOOS' nauwelijks gecommuniceerd wordt door de makers over het programma. Ze vindt het gebrek aan communicatie alarmerend.

"Alleen dan bestaat de reële kans dat er ooit echt iets zal veranderen"

"Dit zijn heel zorgelijke maar helaas ook herkenbare berichten en deze maken meteen duidelijk dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen dat zich niet alleen richt op de vele meldingen van grensoverschrijdend gedrag maar ook op de wijze waarop het management op de verschillende niveaus hiermee omgegaan is", zegt Sébas tegen het ANP. "Alleen dan bestaat de reële kans dat er ooit echt iets zal veranderen waardoor het risico op herhaling geminimaliseerd kan worden."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter van der Vorst reageert op uitspraken Anouk: 'Was verrast'

Sébas pleitte afgelopen weekeinde ook al voor onderzoek naar de rol van het management naar aanleiding van uitspraken van presentatrice Chantal Janzen, die stelde dat The Voice zou kunnen terugkeren op tv. "Van terugkomen op televisie zou geen sprake mogen zijn zolang er nog geen grondig onderzoek is verricht naar de misstanden door een onafhankelijke instantie", zei de advocaat tegen Shownieuws. Ook moet er volgens de advocaat een "grondige herziening" komen van het systeem van begeleiding en nazorg van kandidaten.

Anouk stelde op Radio 538 dat er eerst goed gepraat moet worden met iedereen om te kijken of en hoe het beter kan voordat het programma eventueel terug kan keren. Dat dit tot op heden nog niet is gebeurd, is volgens haar een teken aan de wand. "Dat er niemand op de hoogte wordt gehouden en dat er niet meer gesproken wordt vind ik al een 'red flag'. Want als er niet wordt gepraat, krijg je ook niks beters."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Anouk: 'Peter van der Vorst noemde mij backstabber na rel rondom misstanden TVOH'

Peter van der Vorst reageert op uitspraken Anouk: 'Was verrast'

03:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!