Freek Vonk vanaf juni nieuwe stem EO-natuurseries op NPO 1

20 april 2022 21:13

Bioloog Freek Vonk wordt vanaf 4 juni de nieuwe stem van de BBC-natuurseries die de EO op NPO1 uitzendt. De eerste drie series die Vonk inspreekt zijn The Mating Game, Eden en The Green Planet.

"Al jarenlang maak ik voor de NPO tv-programma’s over de natuur", vertelt Vonk. "Daarmee probeer ik zoveel mogelijk mensen, jong en oud, dwars door alle lagen van de bevolking, te laten zien hoe ongelooflijk mooi en bijzonder de natuur en de dierenwereld is. Dat ik nu ook de stem van de EO-natuurseries op NPO 1 mag worden, en daarmee een beetje in de voetsporen mag treden van David Attenborough, is niet alleen fantastisch, maar natuurlijk ook een enorme eer."

The Mating Game: hoe dieren elkaar versieren gaat zaterdag 4 juni van start, maakte de omroep donderdag bekend. De serie vertelt hoe dieren op verschillende fascinerende manieren aan hun partners komen. Bioloog Vonk is hoogleraar aan de VU en verbonden aan Naturalis in Leiden. Hij is al tien jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse media.

De EO heeft een jarenlange traditie opgebouwd met haar natuurseries. De uitzendingen worden doorgaans hoog gewaardeerd door de Nederlandse kijker. Verschillende series behaalden de afgelopen jaren een ruime 8 als waarderingscijfer en trokken meer dan 1,5 miljoen kijkers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!