Anouk voelde meteen dat het mis was rond Ali B

22 april 2022 22:43

Anouk wist direct dat Ali B betrokken was bij het The Voice of Holland-schandaal nadat ze hem belde toen het nieuws naar buiten was gebracht. De rapper draaide aan de telefoon om de zaken heen maar de zangeres voelde meteen dat er iets niet in de haak was, zo vertelde ze vrijdagavond in de RTL 4-talkshow Jinek.

RTL wilde niet vertellen welke mensen zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. Anouk ging daarom zelf met mensen bellen om er achter te komen. "Jeroen (Rietbergen, red.) zei meteen: 'ik ben de lul, ik heb het gedaan en voor mij is het klaar'. Ali deed nog een beetje laconiek", aldus de zangeres.

Volgens Anouk wist Ali "niet meer echt te herinneren waar het over ging" en vertelde hij dat "het al heel lang geleden was". "Er was geen touw aan vast te knopen. Toen voelde ik natuurlijk gelijk al: dit is helemaal niet oké." Anouk heeft sindsdien geen contact meer gehad met haar voormalige collega-coach in The Voice.

Ali B werd door verschillende deelneemsters van The Voice beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tegen hem liggen twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting.

Anouk meldde direct nadat het nieuws naar buiten kwam dat ze niet meer terugkeert als coach in The Voice. In Jinek vertelde de zangeres dat ze het er nog steeds moeilijk mee heeft. "Al die mannen waar het om gaat mocht ik graag. Het is gewoon klote", aldus de zangeres, die ook de melding toejuicht die Ellen ten Damme bij de politie zou hebben gedaan over haar ervaringen met Ali B. "Heel goed van Ellen dat ze dit doet."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!