Joe Rogan: door ophef over podcast meer abonnees gekregen

23 april 2022 18:39

Joe Rogan zegt dat hij twee miljoen nieuwe volgers heeft gekregen op Spotify. Dat zou volgens de presentator komen door de ophef die begin dit jaar ontstond over zijn podcast The Joe Rogan Experience, stelt hij in een aflevering van zijn podcast.

"Het is interessant", zegt Rogan, "het aantal mensen dat me volgt is enorm gestegen." Entertainmentblad The Hollywood Reporter bevestigt dat Rogans podcast meer luisteraars heeft gekregen op basis van "bronnen", gezien de muziekstreamingdienst deze cijfers niet publiekelijk wil delen. Wel stelt het tijdschrift dat het aantal volgers "consistent" is toegenomen en niet plotseling hard is toegenomen. Volgens "een recente schatting" zou Rogan gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering hebben, stelt het medium.

De podcast van Rogan kwam begin dit jaar onder vuur te liggen omdat hierin desinformatie over het coronavirus en vaccins zou worden verspreid. Ook zouden soms racistische uitspraken worden gedaan. Verschillende muzikanten zoals Neil Young en Joni Mitchell hebben hun muziek van Spotify verwijderd uit protest tegen de podcast van Rogan.

De presentator bekritiseerde in de podcastaflevering ook CNN, vanwege hun rapportage over de ophef. "Ja, de media gingen ervoor. Het is ook jammer dat de mensen die ervoor gingen CNN waren." Het medium is "onbetrouwbaar" en "bevooroordeeld", vindt hij.