Roos Schlikker Beeld © ANP

Roos Schlikker online belaagd na opstappen Vandaag Inside

27 april 2022 22:14

Columnist en schrijver Roos Schlikker (47) heeft besloten haar Twitter-account achter een slotje te gooien. Dit besluit volgt na een stortvloed aan reacties op het besluit dat zij stopt met het programma 'Vandaag Inside' vanwege het kaarsenverhaal van Johan Derksen (73).

"Omdat ik er even klaar mee ben om voortdurend door mysogiene mannetjes de les te worden gelezen of foto's in mijn timeline te treffen van vrouwen met een kaars in hun vagina, gaat er even een slotje op dit account"

Vanwege het verhaal, dat door de andere gasten schaterlachend werd begroet, besloot ze haar samenwerking met het programma per direct op te zeggen. Deze mededeling leidde woensdag tot veel reacties op sociale media. "Omdat ik er even klaar mee ben om voortdurend door mysogiene mannetjes de les te worden gelezen of foto's in mijn timeline te treffen van vrouwen met een kaars in hun vagina, gaat er even een slotje op dit account", laat de columnist woensdagavond weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen nuanceert verhaal: 'Vrouw niet gepenetreerd met kaars'

Johan vertelde in de uitzending van dinsdag een grote kaarsenstandaard tussen de benen van een dronken, bewusteloze vrouw te hebben gestopt. Het leek er op basis van zijn verhaal dinsdagavond op dat hij de vrouw met de kaars had gepenetreerd, maar hij zei woensdag dat dit niet was gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa gaat in gesprek met Johan Derksen: 'Enorm geschrokken'

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38

Het verhaal leidde tot veel woedende reacties. Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, sprak van 'ontluisterende televisie'. Een aantal slachtoffers van misbruik rond het programma The Voice vonden het verhaal van de analist 'bizar en misselijkmakenk' en riepen John de Mol, de baas van Talpa, op actie te ondernemen.

Talpa liet weten pas na de uitzending van woensdag te willen reageren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!