Voormalige Lama's maken na 14 jaar een comeback op Videoland

29 april 2022 23:27

De Lama's komen terug op televisie. De cabaretgroep, die sinds vorig jaar door het leven gaat onder de naam Tafkal, gaat voor Videoland zes nieuwe afleveringen maken. Ruben Nicolai (46), Tijl Beckand (47), Ruben van der Meer (51), Jeroen van Koningsbrugge (48) en presentator Patrick Lodiers (50) maakten het grote nieuws gisteravond bekend in 'Jinek'.

"Er is veel meer rust, je gunt elkaar iets"

Na de zomer moeten de afleveringen op de streamingdienst van RTL verschijnen. Het is dan bijna veertien jaar geleden dat het populaire programma van de buis verdween. "Toen we stopten dacht ik: we gaan dit misschien ooit nog wel eens voor theater doen maar nooit meer voor tv", zei Ruben (Nicolai) vrijdag. "Maar de laatste keer dat we het erover hadden dachten we allemaal: waarom niet?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-Lama's gaan volgend jaar weer theaters in met Tafkal

Jeroen stelt dat de mannen zijn veranderd. De 'jonge honden die wilden scoren' en 'ego's' zijn volgens hem verdwenen. "Nu staan we op het podium en je merkt het verschil: er is veel meer rust, je gunt elkaar iets. Je denkt veel meer aan het geheel in plaats van dat je egoïstisch bent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Lama's moeten show cancelen vanwege coronavoorschriften

De Lama's maakten van 2004 tot en met 2008 het gelijknamige programma voor BNN. De komische improvisatieshow, waarin eerder ook onder anderen Arie Koomen en Sara Kroos te zien waren, werd een groot succes met een Gouden Televizier-Ring als bekroning in 2006. Door het programma werden vooral Ruben (Nicolai) en Tijl grote tv-sterren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom De Lama's van naam zijn veranderd

Bij het tienjarig bestaan in 2014 werd nog een eenmalige reünieaflevering gemaakt. De cabaretiers maakten in 2017 hun comeback met shows in de Ziggo Dome. Vorig jaar werd bekend dat Ruben (Nicolai), Tijl, Ruben (Van der Meer) en Jeroen verder gingen onder de naam Tafkal, dat staat voor The artists formerly known as Lama's. Dit jaar en volgend jaar spelen ze diverse keren in de Nederlandse theaters.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!