Kevin Spacey Beeld © ANP

Kevin Spacey maakt rentree na beschuldiging wangedrag

12 mei 2022 05:09

'Gateway to the West', over de Mongoolse leider Batu Khan. Het is het eerste grote project waar de Kevin Spacey (62) aan werkt sinds hij bijna vijf jaar geleden werd ontslagen bij 'House of Cards' wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag.

De film gaat over de invasie die Khan, de kleinzoon van Genghis Khan, leidde in Europa en hoe een ontmoeting met een spirituele man en een kasteel in Hongarije het einde van de opmars van Khan inzetten. Naast Kevin Spacey zijn ook Eric Roberts en Christopher Lambert te zien in de film, waarvan de opnames in het najaar van start gaan in Hongarije.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geplaagde Kevin Spacey strikt eerste filmrol in drie jaar tijd

Kevin boekte vorig jaar al een rolletje in een Italiaanse film, zijn eerste sinds de acteur onder vuur kwam te liggen wegens verhalen rond ongepast seksueel gedrag. Mede-acteur Anthony Rapp kwam in 2017 met het verhaal naar buiten dat toen hij veertien was, een volwassen Kevin hem had betast. Meer beschuldigingen van anderen volgden waarop de acteur werd ontslagen bij House of Cards.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey moet miljoenen betalen na seksueel wangedrag

Tijdens arbitrage met de producenten van de Netflixshow werd vastgesteld dat Kevin met zijn gedrag contractbreuk had gepleegd. Hij moet daarvoor een schadevergoeding van ruim 30 miljoen dollar betalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!