Acteurs Stranger Things verrast door snelle succes Netflix-serie

27 mei 2022 12:55

Charlie Heaton en Natalia Dyer zijn verrast over hoe snel de serie Stranger Things wereldwijd enorm populair is geworden. De acteurs, die al vanaf het eerste seizoen in 2016 in de Netflix-hit te zien zijn en zowel in de serie als in het echte leven een stel zijn, blijven verrast als ze door fans op straat herkend worden. Toch zijn ze blij dat ze dit succes mogen meemaken.

Heaton, die nu al vier seizoenen de rol van Jonathan Byers vertolkt in de hitserie, weet nog goed hoe hij voor het eerst herkend werd door fans van de Amerikaanse sciencefictionreeks. "Ik liep zo'n drie weken na de release van het eerste seizoen in een klein dorpje in Spanje toen er opeens een paar Spaanse mensen naar me toe kwamen. Die zeiden: hé, ben jij niet van Stranger Things? Ik was helemaal verbaasd en dacht: hoe kan jij dit nou gezien hebben? Ik vond het buitenaards!", herinnert de 28-jarige Brit zich in gesprek met het ANP. "We deden in die tijd als acteurs ook nog niks aan publiciteit, dus ik zag zoiets echt niet aankomen."

Nog steeds wordt de acteur weleens aangesproken op zijn acteerwerk in de serie, al hang het er wel vanaf op welk moment in het jaar het is, zegt hij. "Als een seizoen net uit is, dan is de herkenning bij mensen veel groter. Niet zo gek natuurlijk want dan hebben ze vaak net uren en uren met jou doorgebracht via hun tv. Als een seizoen al wat langer uit is, wordt de herkenning op straat wel iets minder", zegt Heaton. "Inderdaad, dan kijken mensen je echt zo aan van: was jij gisteren niet te zien op mijn tv?", vult tegenspeelster Dyer hem aan.

Leuke fans

De 27-jarige Amerikaanse vindt de ontmoetingen met fans altijd leuk, zegt ze. "Onze fans zijn allemaal heel lief. Echt waar, ze zijn altijd aardig. En ik vind het ook echt leuk om dat soort ontmoetingen mee te maken, want niet alle acteurs krijgen die kans. Je kan wel weten dat iets goed is ontvangen omdat het goede recensies krijgt en zo, maar om het echt face-to-face van fans te horen is natuurlijk veel leuker!", zegt Dyer, die in het nieuwe seizoen weer te zien is als Nancy Wheeler.

De eerste zeven afleveringen van seizoen 4 van de Amerikaanse sciencefiction-serie zijn sinds vrijdag te streamen. Het tweede deel van het seizoen verschijnt op 1 juli. Dat bestaat nog uit twee afleveringen waarvan de laatste tweeënhalf uur zal duren. Het hele seizoen zal vijf uur langer duren dan eerdere reeksen. "Dat het langer duurt is logisch", zegt Dyer. "De verhaallijnen worden complexer, er is veel te vertellen en dat moet allemaal verdeeld worden over alle personages. Het is lang, maar het had denk ik nog veel langer kunnen zijn", besluit hij lachend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!