Dominique Schemmekes en Anouk tijdens de huwelijksceremonie. Beeld © ANP / Paul Bergen

Zangeres Anouk getrouwd tijdens concert op Malieveld

12 juni 2022 12:53

Anouk (47) heeft het jawoord gegeven aan Dominique Schemmekes (28). Dat gebeurde ten overstaan van zo'n 40.000 fans, tijdens Anouks eigen concert op het Malieveld in haar geboortestad Den Haag. Bij het uitspreken van hun trouwgeloften hielden de twee het niet droog.

"Wie had ooit gedacht dat wij hier vanavond zouden staan op het Malieveld met ongeveer 40.000 mensen?"

Ongeveer anderhalf uur nadat Anouk haar concert had geopend, werd op het podium plaatsgemaakt voor een grote boog met witte rozen. Niet veel later verscheen daaronder Dominique.

De zangeres Michelle David zette vervolgens het favoriete nummer van het bruidspaar in, waarna ook Anouk het podium opkwam. Ze droeg een witte jurk en op haar hoofd een lange witte sluier. Ook de kinderen van Anouk waren bij de plechtigheid aanwezig.

De bruidegom vertelde dat tijdens het schrijven van de geloften bij hem steeds één woord naar boven kwam, en dat was puur. "Je bent een pure vrouw, altijd positief wat er ook gebeurt. Je bent behalve prachtig, ook liefdevol en zorgzaam, niet alleen voor mij en je gezin maar voor iedereen die je raakt. Je bent een echt rolmodel en ik hoop dat mijn kinderen zoals jij mogen worden." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dít is wanneer Anouk zeker wist te willen trouwen met Dominique

Na Dominiques woorden wilde Anouk haar aanstaande een zoen geven, maar daar stak de trouwambtenaar een stokje voor. "Ho ho ho, je gaat te snel!", riep zij lachend.

Toen was het de beurt aan de zangeres om te vertellen waarom ze met Schemmekes wilde trouwen. Maar niet voordat ze met een slokje water even was bijgekomen van de woorden van haar aanstaande. "Ik begrijp nu waarom je als eerste wilde", grapte Anouk. Daarna verwees ze naar de ongewone setting en locatie voor de bruiloft. "Wie had ooit gedacht dat wij hier vanavond zouden staan op het Malieveld met ongeveer 40.000 mensen?", zei ze, waarna luid gelach klonk vanaf het veld vol toeschouwers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk 'vreselijk nerveus' voor huwelijksconcert op het Malieveld

Anouk haalde daarna een persoonlijke herinnering op aan de tijd waarin ze Dominique leerde kennen. "Toen zat ik zelf nogal in een donkere periode van mijn leven, en ik kan me nog heel goed herinneren dat ik vrijwel elke dag bad om een zielsverwant. Een zielsverwant die eerlijk zou zijn, zorgzaam zou zijn, loyaal en vooral liefdevol naar de kinderen toe. Echt een rolmodel. Maar vooral iemand die mij zou kunnen begrijpen. Iemand met wie ik mijn visie zou kunnen delen. En iemand met wie ik me vrij genoeg zou voelen om mezelf te zijn, zonder enig oordeel. En dat heb ik allemaal gevonden in jou", zei de zangeres.

Nadat de twee elkaar eindelijk mochten kussen en ook de ringen waren uitgewisseld, pakte Anouk de microfoon om in haar trouwjurk nog de laatste nummers van haar concert ten gehore te brengen.

De zangeres heeft de achternaam Schemmekes van haar echtgenoot aangenomen. Vooraf had Anouk bezoekers gevraagd zich vanwege de bruiloft feestelijk aan te kleden, maar ze hoefde geen huwelijkscadeaus. Mensen konden in plaats daarvan een donatie doen aan Triple ThreaT, meldde de zangeres eerder op Instagram. Dat is een organisatie die zich inzet voor jongeren.

Anouk vertelde in april bij Jinek dat ze graag tijdens het intermezzo van haar eigen show wilde trouwen. Haar vriend wilde namelijk een zo groot mogelijke bruiloft. "En ja, groter kan niet." Het stel was sinds 2020 verloofd, nadat de zangeres Dominique ten huwelijk had gevraagd, en heeft samen een dochter. De zangeres is twee keer eerder getrouwd geweest en heeft in totaal zes kinderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk en Dominique emotioneel bij uitspreken trouwgeloften

In het AD heeft Anouk een boekje opengedaan over hun ontmoeting. "Ik leerde hem kennen toen hij twintig was, in 2015. Hij was de basketbalcoach van Benjahmin, mijn oudste. Hij wist geeneens wie ik was. Iemand zei: dat is Anouk. Hij vroeg: wie is Anouk?" Ze was net bevallen van haar zoon Sion en woog naar eigen zeggen 98 kilo. "Het was niet dat ik dacht: o mijn god wat ben ik aantrekkelijk. Maar hij zei: wat ben je prachtig!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!