Frank Snoeks Beeld © ANP

Frank Snoeks niet sentimenteel over afscheid: 'Ben niet dood'

12 juni 2022 14:16

Frank Snoeks (66) heeft zonder enkele emotie afgelopen week afscheid genomen van het live becommentariëren van de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal voor de NOS. De wedstrijd tegen Wales was woensdag zijn laatste en dat deed hem eigenlijk niet zoveel. Volgens de verslaggever is hij gewoon niet zo sentimenteel.

"Het is gewoon werk wat ik gedaan heb"

"Nee, zeker niet als het over mezelf gaat. Ik kan dat misschien wel zijn als het over anderen gaat, maar voor mezelf heb ik dat niet zo. Het is gewoon werk wat ik gedaan heb", zei Frank, die 32 jaar lang wedstrijden van Oranje van commentaar voorzag, zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Telefoon gaat af tijdens commentaar Frank Snoeks

Dat het een einde van een tijdperk is, doet Frank dan ook niet veel. "Het begin van het tijdperk vond ik veel meer de moeite waard, want dat was veel moeilijker. In die trein stappen was natuurlijk veel spannender", zegt hij. "Hier ben ik heel relaxed over. Ik ben toch nog niet dood? Ik heb daar niet zo'n last van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Snoeks: Een lolbroek die mij belde

Frank gaat met pensioen maar blijft nog wel actief voor de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal. Ook neemt hij de tijd voor andere zaken. "Je hoeft niet bang te zijn dat ik me ga vervelen. Maar om hier nu al mijn hobby's op te noemen, vind ik wat ver gaan. Ik heb een racefiets en daar ga ik nu wat vaker op zitten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!