Beeld © ANP

Camilla in Vogue: 'Kritiek op relatie met Charles was moeilijk'

18 juni 2022 13:44

Hertogin Camilla (74) heeft veel moeite gehad met de kritiek die ze over zich heen kreeg toen ze een relatie kreeg met prins Charles (73). Dat vertelt de hertogin in een interview met de Britse 'Vogue', dat zaterdag verscheen. Camilla en prins Charles hadden volgens de geautoriseerde biografie van Charles al jaren een affaire terwijl ze beiden getrouwd waren met iemand anders, maar de relatie werd na de scheiding van Charles en zijn vrouw Diana in 1996 officieel.

"Ik werd zo lang onder de loep genomen"

"Het was niet makkelijk", aldus Camilla, die terugblikt op het begin van haar relatie met Charles en haar scheiding van Andrew Parker Bowles in 1995. "Ik werd zo lang onder de loep genomen. En je moet een manier vinden om daarmee te leren leven. Niemand vindt het leuk om de hele tijd aangekeken te worden en, je weet wel, bekritiseerd te worden. Maar ik denk dat ik er uiteindelijk boven ben gaan staan. Je moet verder met het leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse soapserie zendt aflevering met Charles en Camilla uit

Een jaar na de scheiding van Charles overleed Diana aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De moeder van prins William en prins Harry was erg populair bij het Britse volk. Dat en de affaire tussen Charles en Camilla zorgde ervoor dat Camilla veel kritiek over zich heen kreeg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Charles bedankt 'mummy' Elizabeth tijdens jubileumconcert

Camilla vertelt in het interview met het Britse blad dat de relatie met Charles soms hard werken is, omdat ze allebei een volle agenda hebben. "Soms is het moeilijk, maar we proberen elkaar altijd even te zien. Soms is het kort, maar we drinken graag samen een kopje thee om de dag te bespreken", aldus Camilla. "Het is fijn om dan even bij te praten. Al vind ik het het allermooiste om samen in dezelfde ruimte te zitten en een boek te lezen. We hoeven niks te zeggen. We zitten gewoon samen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Charles en Camilla bezoeken set van EastEnders

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!