Bill Cosby in beroep tegen veroordeling in misbruikzaak uit 1975

22 juni 2022 23:02

Bill Cosby gaat in beroep tegen zijn veroordeling wegens seksueel misbruik van een toen 16-jarig meisje in 1975. De jury van een rechtbank in Californië achtte hem gisteren schuldig.

De voormalige acteur moet een half miljoen dollar schadevergoeding te betalen aan het slachtoffer, Judy Huth. Volgens het blad Variety kwalificeerde Cosby's woordvoerder de uitspraak als een 'verbijsterende overwinning' voor de bejaarde komiek, maar hij benadrukte dat Cosby toch bezwaar aantekent. Cosby heeft alle aantijgingen steeds ontkend.

Tijdens het proces zei Huth dat Bill Cosby haar en een 17-jarige vriendin meenam naar de Playboy Mansion. Hij was de meisjes tegengekomen toen hij in de buurt aan het filmen was. Eenmaal daar zou hij haar hebben misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bill Cosby schuldig aan seksueel misbruik 16-jarige in 1975

Dat is in deze civiele zaak momenteel de enige rechtsgeldige veroordeling van de inmiddels 84-jarige Cosby, die door tientallen vrouwen is beschuldigd van seksueel misbruik. Die strafbare feiten zijn bijna allemaal verjaard.

Eerder werd hij in Pensylvania veroordeeld in een andere misbruikzaak, aangespannen door Andrea Constand. Die veroordeling werd later geschrapt, omdat de zaak oneerlijk zou zijn verlopen.Het hooggerechtshof wees een verzoek tot heropening in maart af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!