Onderzoek: Nederlanders zijn over Netflix het meest tevreden

30 juni 2022 11:13

Netflix scoort van alle streamingdiensten in Nederland het beste als het gaat om de tevredenheid bij de kijkers. Wel zijn Nederlandse Netflix-gebruikers een stuk minder tevreden dan vorig jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek door Telecompaper, dat de zogeheten 'net promotor score' van streamingdiensten heeft vergeleken. De net promotor score wordt berekend door het percentage mensen dat de streamingdienst een score van 6 of lager geeft, af te trekken van het percentage mensen dat de dienst minstens een 9 geeft.

Netflix heeft op basis van deze berekeningen een score van 33. Dat was in het slotkwartaal van 2021 nog 51. Desondanks is Netflix nog altijd de nummer een qua tevredenheid. Videoland en Disney+ zijn de nummers twee en drie met scores van respectievelijk 24 en 20.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vierde seizoen Stranger Things breekt maandrecord

HBO Max en Viaplay

HBO Max, sinds maart in Nederland beschikbaar, staat op de vierde plaats met een score van 15.

De Zweedse streamingdienst Viaplay, dat in Nederland onder andere de Formule 1 uitzendt, scoort het slechtste in het onderzoek. Bijna de helft van de ondervraagden zegt niet tevreden te zijn over Viaplay. De afgelopen maanden werd er door gebruikers veel werd geklaagd over de kwaliteit van de streams van de Formule 1. Viaplay komt uit op een score van -34. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viaplay compenseert F1-kijkers voor slechte stream

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!