Down The Rabbit Hole van start, maar met 'veel meer moeite'

1 juli 2022 07:00

Down The Rabbit Hole is dit jaar 'met flinke inspanningen organisatorisch op zijn pootjes terechtgekomen'. Het was moeilijk om voldoende personeel en materiaal te verkrijgen, laat een woordvoerder aan het 'ANP' weten, ook omdat dit volgens hem het 'drukste evenementenweekend van het jaar' is.

"Veel mensen hebben elkaar al dik twee jaar niet gezien, dus dat zorgt voor een hele uitgelaten sfeer"

Down The Rabbit Hole vindt na twee geannuleerde edities van vrijdag tot en met zondag plaats in Beuningen. "Het is wel het thema van het jaar, ja", stelt de zegsman, waarmee hij doelt op het gebrek aan personeel en materiaal waar veel festivals dit jaar mee kampen als gevolg van de coronapandemie. "We hebben langer de tijd genomen om alles op te bouwen en voor bepaalde trajecten meer tijd genomen. Het heeft echt heel veel meer moeite en aandacht gekost dan anders."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zeven gewonden door onweer op groot Frans rockfestival

Dit weekend vinden naast Down The Rabbit Hole nog een aantal andere evenementen plaats, waaronder de festivals Concert at SEA en WOO HAH!. "Dat betekent dat leveranciers en betrokken partijen op de volle 200 procent aan het werk zijn om het rond te krijgen." Maar alles is gelukt, vervolgt de woordvoerder. "Alles staat".

Het festivalterrein ziet er dit jaar weer bijna hetzelfde uit als anders, vertelt de zegsman. Zo vormen drie grote muziekpodia weer de basis van het festival. "Maar we hebben ook wat nieuwe gebiedjes en een nieuw podium, met techno en dance." Onder anderen Disclosure, Gorillaz, The War On Drugs, Celeste, S10, Spinvis en Goldband treden dit jaar op.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

S10 vindt nieuw nummer met BLØF beter dan Adem Je In

De sfeer bij de opbouw was nog uitgelatener dan anders, zag de woordvoerder. "Veel mensen hebben elkaar al dik twee jaar niet gezien, dus dat zorgt voor een hele uitgelaten sfeer." De crew is blij en opgelucht dat het weer kan, stelt hij. "Het is weer een bijzonder moment."

Ook het publiek heeft naar het festival 'uitgekeken', merkt hij. "Je ziet dat mensen echt klaarstaan om te gaan. Mensen leven er echt naartoe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig Pinkpopbaas Jan Smeets neemt emotioneel afscheid

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!