Guido Weijers Beeld © ANP

Guido Weijers heeft coronaplan gemaakt voor culturele sector

6 juli 2022 07:00

Cabaretier Guido Weijers (44) wil een gesprek met coronaminister Ernst Kuipers over de risico's die de theatersector weer loopt bij een mogelijke uitbraak van een nieuwe coronagolf in het najaar. Dat schrijft de komiek in een brief die hij de bewindsman woensdag heeft gestuurd.

"Ik heb een goed doordacht plan klaarliggen voor een groot deel van de culturele sector"

Guido roept zorgminister Kuipers op om concreet het gesprek aan te gaan met de cultuursector over hoe een lockdown kan worden voorkomen als het aantal besmettingen weer gaan toenemen. "Als minister heeft u ons meerdere malen gevraagd om bij een nieuwe coronapandemie zelf verantwoordelijkheid te nemen", schrijft Weijers. "Graag geef ik aan uw oproep gehoor. Ik heb een goed doordacht plan klaarliggen voor een groot deel van de culturele sector."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Guido Weijers cancelt oudejaarsconference: 'Moeilijke beslissing'

De cabaretier suggereert dat het 'dambordsysteem' een veilige en werkbare situatie voor de theaters kan opleveren, als er weer coronamaatregelen moeten worden ingesteld. Bij de 'dambordopstelling' heeft elke bezoeker een vrije stoel naast zich. Dit systeem garandeert een bezetting van 50 procent. Dit systeem werd onder meer getest bij een voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap. Volgens Guido oordeelde Fieldlabs tijdens de vorige lockdowns dat dit systeem veilig is.

Het is volgens Guido van cruciaal belang dat de theaters niet weer dicht moeten bij een volgende coronapiek. "De komende weken stem ik dit plan af met theaters. Als u hierover meer wilt weten, licht ik het graag toe. Zonder tegenbericht ga ik ervan uit dat dit idee ook voor u groen licht heeft. En mocht u zelf een beter plan hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag van u", spoort Guido de bewindsman aan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Guido Weijers moet niets weten van 'theaterversoepelingen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!