Freek de Jonge Beeld © ANP

Tweet Freek de Jonge over doodzieke patiënt bij Stones oogst storm van kritiek

7 juli 2022 21:35

Een bericht van Freek de Jonge (77) op Twitter is de cabaretier op een golf van kritiek komen te staan. Vanuit de Johan Cruijff ArenA, waar de Rolling Stones vanavond optreden, plaatste De Jonge een foto van de patiënt wiens laatste wens het was om het concert bij te wonen. 'Iemand die geen zin heeft om uit zijn bed te komen voor de Stones', schreef Freek.

Op de foto (zie hieronder) is de patiënt te zien in een verrijdbaar bed, geassisteerd door een hulpverlener. Het gaat om een 69-jarige man uit Leiden, liet de Stichting Ambulance Wens vorige maand weten. 'Hij gaat nog één keer naar het concert van de Rolling Stones in Amsterdam.'

De tweet van De Jonge maakt veel los. 'Als ik terminaal ziek ben, zou ik graag één keer naar een show van jou willen gaan om te beseffen dat er altijd ergere dingen zijn', laat iemand weten. Een ander houdt het simpelweg bij 'Lul'.

Lof voor wensambulance

Anderen noemen het 'geen geslaagde grap', maar roemen de actie van de Stichting Ambulance Wens. "Nu ook een grote vent zijn en sorry durven te zeggen. De man opzoeken, excuus aanbieden en een donatie doen aan de Stichting Ambulance Wens. Maar dat zal allemaal wel te veel gevraagd zijn", schrijft Lucien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke man met Stichting Ambulance Wens alsnog naar Rolling Stones

Fans Rolling Stones verslagen: 'Geloven het niet'

09:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!