Televizier-Ring gaat discussie rond Lubach en VI evalueren

19 juli 2022 17:37

De organisatie die jaarlijks de Televizier-Ring uitreikt neemt dit jaar in de evaluatie ook de discussie rond De Avondshow met Arjen Lubach en het programma Vandaag Inside mee. Dat meldt hoofdredacteur Jeroen de Goeij van de Televiziergids dinsdag.

Beide programma's tekenden protest aan omdat zij niet meedingen naar de prestigieuze prijs. Volgens de organisatie zijn het spin-offs van Zondag met Lubach en Voetbal International, die de prijs eerder wonnen. Het programma Chateau Bijstand doet wel mee, omdat dat volgens de organisatie geen spin-off is van Chateau Meiland dat eerder won.

Het stemmen voor de vierde kwalificatieronde voor de Televizier-Ring is dinsdag begonnen. Het publiek kan nu vijf programma's uit het afgelopen kwartaal nomineren. "We gaan de regels van het spel tijdens de wedstrijd niet veranderen", aldus De Goeij. "Maar we evalueren de uitreiking achteraf wel altijd. En de discussie rond VI en Lubach nemen we zeker mee."

De hoofdredacteur van de Televiziergids wil niet vooruitlopen op mogelijke aanpassingen in het reglement. "De regels zijn sinds 1964 duidelijk: hetzelfde programma kan niet twee keer winnen", stelt hij. "Maar mogelijk kunnen we wel de criteria over de vraag of iets een spin-off is of niet wat duidelijker formuleren." Nu ligt die beslissing in handen van de organisatie zelf.

Roddelpraat

Naar aanleiding van de discussie over het afwijzen van Roddelpraat zijn de komende editie de regels over het afwijzen van bepaalde programma's strakker in de statuten omschreven. Roddelpraat werd afgewezen omdat het programma "groepen in de samenleving zou beledigen". Het programma van Jan Roos en Dennis Schouten belandde op de longlist nadat fans van het programma het veel voorkeursstemmen hadden gegeven.

Roos en Schouten stelden dat de Televizier-Ring een "elitaire flutprijs" is omdat de organisatie de mening van het publiek negeert. Volgens De Goeij hebben zich nog weinig boze fans van Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach gemeld bij de organisatie van de Televizier-Ring over de gang van zaken rond die twee programma's.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!