Peter Jackson Beeld © ANP/EPA

Makers Lord of the Rings-serie negeerden filmregisseur Peter Jackson

8 augustus 2022 04:15

Peter Jackson (60) is in het beginstadium van de ontwikkeling van de nieuwe 'Lord of the Rings'-serie van Amazon gevraagd of hij bij het project betrokken wilde worden. De regisseur zou de scripts opgestuurd krijgen, maar hoorde nooit meer iets van de makers.

"Ze zouden de scripts sturen, maar die kwamen nooit opdagen"

De Nieuw-Zeelander, die twintig jaar geleden de beroemde Lord of the Rings-films maakte, wilde niet direct ja zeggen. "Ik zei: die vraag is onmogelijk te beantwoorden zonder een script te zien", zo vertelt Jackson in een podcast van The Hollywood Reporter. "Dus ze zeiden: 'Zodra we de eerste paar scripts hebben, sturen we die op'. Maar die kwamen nooit opdagen. Dat is ook het laatste wat ik erover heb gehoord, wat natuurlijk prima is. Ik klaag niet."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Eindelijk is 'ie daar: de trailer van The Lord of the Rings-serie

Amazon Studios heeft in een verklaring als volgt gereageerd op deze uitspraken van Jackson: 'Bij het nastreven van de rechten voor onze show waren we verplicht om de serie apart en gescheiden van de films te houden. We hebben het grootste respect voor Peter Jackson en The Lord of The Rings-films en zijn verheugd dat hij uitkijkt naar het kijken naar The Rings of Power.' En dat doet-ie ook, laat Jackson weten: "Ik ga het als een perfecte neutrale kijker bekijken", stelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lord of the Rings-animatiefilm vanaf april 2024 te zien

The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat volgende maand in première op Amazon. Het is de duurste televisieserie die ooit is gemaakt. Het eerste seizoen kost het streamingplatform 465 miljoen dollar (406 miljoen euro). Ter vergelijking: dramaserie Game of Thrones had een productiebudget van rond de 100 miljoen dollar per seizoen. De nieuwe serie speelt zich ver voor het verhaal in de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!