Film van Ernst Daniël Smid verschijnt mogelijk nog dit jaar

8 augustus 2022 12:07

De verfilming van het toneelstuk Smelt van operazanger Ernst Daniël Smid verschijnt mogelijk nog dit jaar. Rowdy Pelgrim, regisseur en artistiek leider van theatergezelschap Pelgrim Maakt, laat maandag desgevraagd aan het ANP weten te verwachten dat de film "aan het eind van het jaar of begin volgend jaar" uitkomt.

Eind vorig jaar werd een crowdfundingsactie gestart om het voor elkaar te krijgen de film te kunnen maken. Binnen een paar weken was het benodigde bedrag van 50.000 euro daarvoor opgehaald. De film is in februari en maart gedraaid, vertelt de regisseur.

In Smelt reflecteert Smid op zijn leven met de ziekte van Parkinson, waar hij sinds 2019 aan lijdt. De voorstelling gaat over een beroemdheid (Smid) die door de ziekte verandert in een kwetsbare man en een acteur (Roán ten Cate) die juist aan het begin van zijn carrière staat.

De verfilming is niet een letterlijke registratie van de voorstelling, zegt Pelgrim. Hij zit "tussen film, theater en een documentaire in", aldus de regisseur. "Het is een ontzettend kwetsbare film geworden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!