Anne Heche Beeld © ANP

Actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald

15 augustus 2022 05:04

De Amerikaanse actrice Anne Heche is zondagavond (lokale tijd) van de beademing gehaald, nadat ze vrijdag al wettelijk dood was verklaard omdat ze hersendood was, schrijven Amerikaanse media, waaronder 'The Washington Post' en 'TMZ'. Een woordvoerder van Heche bevestigde het nieuws aan 'The Washington Post'.

Anne, die 53 is geworden, lag ruim een week in het ziekenhuis nadat ze op 5 augustus zwaargewond was geraakt toen ze met haar auto een woning in reed en er een grote brand uitbrak. Nadat Anne dood was verklaard werd ze aan de beademing gehouden om te kijken of haar organen gedoneerd konden worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer crash Anne Heche 'leeft mee' met nabestaanden

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie's Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Eind jaren negentig trok Anne veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. Kort nadat de presentatrice uit de kast was gekomen. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Op sociale media schreef DeGeneres vlak voor het overlijden van Anne: "Dit is een verdrietige dag. Ik stuur al mijn liefde naar Annes kinderen, familie en vrienden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Anne Heche 'heeft het erg zwaar, maar is sterk'

Een jaar na het einde van haar relatie met DeGeneres trouwde Anne met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze een scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!