Robbie Williams Beeld © ANP

Robbie Williams schrijft geschiedenis: meeste nummer 1-albums in UK

16 september 2022 20:47

Robbie Williams (48) heeft zijn veertiende nummer 1 te pakken in de Britse albumlijst. 'XXV' staat komende week bovenaan de Official Albums Chart Top 100. Daarmee is hij nu de solo-artiest met de meeste nummer 1-albums in Groot-Brittannië.

"Ik waardeer het enorm, heel erg bedankt"

Robbie Williams is Elvis Presley in de eeuwige ranglijst voorbij. De Amerikaanse King of Rock and Roll kwam tot dertien nummer 1-noteringen in de Britse albumlijst.

De Official Charts Company, de organisatie die de single- en albumlijst wekelijks publiceert, overhandigt de zanger een award voor zijn prestatie. In een reactie zet Robbie het een beetje lastig te vinden blij te zijn met de prijs vanwege het overlijden van koningin Elizabeth en het feit dat Groot-Brittannië enkele dagen van rouw heeft afgekondigd. Desondanks bedankte hij zijn fans voor de steun. "Ik waardeer het enorm, heel erg bedankt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbie Williams vereerd door samenwerking met Nederlands Orkest

'XXV' is een soort greatest hits-album ter ere van het 25-jarige jubileum van Robbie als soloartiest. Samen met het Metropole Orkest nam hij enkele van zijn succesnummers opnieuw op.

Robbie Williams groot fan van interieur Bridget Maasland

03:24

Overigens heeft de zanger nog vier nummer 1-noteringen op zijn naam staan. Die stammen uit de tijd dat hij lid was van boyband Take That.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbie Williams vond opnameproces XXV niet prettig

Als het gaat om artiesten en bands met de meeste nummer 1-noteringen in de albumlijst, moet de zanger alleen The Beatles nog voor zich dulden. The Fab Four stonden vijftien keer op nummer 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!