Woody Allen Beeld © ANP/EPA

Woody Allen ontkent dat hij stopt met films maken

19 september 2022 21:37

Woody Allen (86) is niet van plan te stoppen met het maken van films. Dat laat een woordvoerder van de regisseur maandag aan Amerikaanse media weten nadat geruchten hierover de ronde doen.

Het misverstand ontstaat na een interview met een Spaanse krant, waarin Woody zegt dat hij na zijn vijftigste film wil stoppen. "Hij heeft nooit gezegd dat hij wil stoppen", aldus zijn woordvoerder. "Maar hij wil liever geen films maken die rechtstreeks naar een streamingplatform gaan. Hij is een groot fan van de bioscoopervaring."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin ontvangt bakken kritiek na interview Woody Allen

In juni vertelt de Amerikaanse filmmaker tijdens een interview met Alec Baldwin al dat hij van plan is nog 'een of twee' films te regisseren. "Toen ik vroeger films maakte, gingen die naar filmhuizen door het hele land. Nu maak je een film die een paar weken te zien is in een filmhuis, misschien zes of vier, voordat die naar een streamingdienst of betaalkanaal gaat. Het is niet hetzelfde. Ik vind het veel minder leuk", zegt hij destijds.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drew Barrymore kijkt met spijt terug op samenwerking Woody Allen

Het verminderde plezier in zijn vak heeft mogelijk ook te maken met het feit dat hij sinds aantijgingen van seksueel misbruik minder steun krijgt in Hollywood. Zijn dochter Dylan zegt door hem te zijn misbruikt toen ze nog een kind was. De regisseur ontkent dat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!