Lil Kleine Beeld © ANP

Lil Kleine in België weer op het podium na afgelaste festivalshow

25 september 2022 09:03

Lil Kleine (27) heeft in België weer opgetreden, nadat zijn show op het Nederlandse festival TIKTAK afgelopen weekend wordt afgezegd vanwege ophef over zijn komst. De rapper, die onder vuur ligt vanwege beschuldigingen van mishandeling, heeft in de nacht van zaterdag op zondag opgetreden in Club EXO in Sint-Niklaas. Op Instagram deelt hij video's van de show en is te zien dat hij onder meer zijn hit 'Drank en Drugs' laat horen.

"Als het maatschappelijk niet verantwoord is om een artiest te laten optreden, ben ik de eerste om af te zeggen"

Het Rotterdamse festival TIKTAK maakt vorige week kort van tevoren bekend dat Lil Kleine komt optreden. Het zou zijn eerste Nederlandse show in maanden zijn sinds hij in het nieuws kwam omdat hij zijn ex-partner Jaimie Vaes zou hebben mishandeld. Op de aankondiging komt veel kritiek, dus besluit de organisatie het optreden toch te annuleren. Dat wordt gedaan om alle bezoekers een 'positieve ervaring' te bieden, zo laat TIKTAK weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine duikt de muziekstudio weer in

In het buitenland treedt Lil Kleine de afgelopen maanden wel af en toe op en ook de komende periode staan er wat cluboptredens in België gepland. Op 14 oktober gaat de rapper naar Versuz in Hasselt. Uitbater Yves Smolders zei eerder tegen Het Nieuwsblad niet op de hoogte te zijn van de situatie rond Lil Kleine. "En onschuld staat tot het tegendeel is bewezen", zegt hij tegen de Vlaamse krant. "Maar als het maatschappelijk niet verantwoord is om een artiest te laten optreden, ben ik de eerste om af te zeggen."

Lil Kleine populair in België: 'Fans zouden hem alles vergeven'

03:49
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Optreden Lil Kleine na ophef geannuleerd door Rotterdams festival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!