Alan Rickman als Snape Beeld © ANP

Waarom ernstig zieke Alan Rickman rol van Snape bleef spelen

26 september 2022 20:03

Wijlen Alan Rickman bleef ondanks dat-ie ernstig ziek was de rol van professor Severus Snape in de Harry Potter-films vertolken. Waarom? Dat antwoord is er nu dankzij een passage uit zijn dagboek, dat 'The Guardian' onder ogen kreeg.

"Breng het tot een goed einde. Dit is jouw verhaal'

'Uiteindelijk ja gezegd tegen HP 5. Het gevoel is niet omhoog of omlaag. De reden dat ik het doe is: breng het tot een goed einde. Dit is jouw verhaal', schreef Alan over zijn medewerking aan Harry Potter and the Order of the Phoenix, de vijfde film uit de reeks. Kort daarvoor lag Alan enige tijd in het ziekenhuis vanwege prostaatkanker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

J.K. Rowling rouwt om Alan Rickman

Uit zijn dagboek blijkt ook dat Alan het niet altijd even leuk vond om met de kinderen op de Harry Potter-set te werken. 'Deze kinderen hebben regie nodig. Ze kennen hun grenzen niet en de uitspraak van Emma Watson is soms wat Albanees', zo valt er te lezen. Over zijn eerste draaidag als Severus Snape pende Alan: 'Drie uur in de make-up gezeten voor een cameratest. De algemene sfeer is vriendelijk en wat chaotisch.' En over zijn collega's: 'Terug naar Harry P. The Great Hall met Maggie Smith, Zoë Wanamaker, Ian Hart, Richard Harris, allemaal op hun manier lieve, grappige zielen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alan Rickman, een leven in beeld

Na de vijfde film, volgden er nog drie films met Alan Rickman: Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) en Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011). De Britse acteur overleed vijf jaar later, op 14 januari 2016, op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!