Koning Charles, archieffoto van mei 2022. Beeld © ANP

'Hof bezorgd over reputatie Charles door nieuw seizoen The Crown'

26 september 2022 11:26

Koning Charles (73) maakt zich naar verluidt zorgen over de manier waarop de ruzies tussen hem en wijlen prinses Diana geportretteerd worden in het nieuwe seizoen van 'The Crown'. Dat meldt 'The Telegraph' op basis van ingewijden aan het hof.

"Netflix schrikt er niet voor terug om de reputaties van mensen door het slijk te halen"

Een vriend van Charles zegt volgens de krant dat de Netflix-serie de gebeurtenissen rond het koppel 'exploiteert' en dat Netflix er 'niet voor terugschrikt om de reputaties van mensen door het slijk te halen'. De populariteit van Charles neemt weer toe sinds hij de troon overneemt van zijn moeder, de overleden koningin Elizabeth. Maar met de komst van het nieuwe seizoen van The Crown worden de Britten volgens bronnen weer herinnerd aan de periode waarin hij niet populair was, rond de dood van Diana.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Charles meteen aan het werk: plant staatsbezoek aan Frankrijk

De vijfde reeks van de serie is vanaf november te zien op Netflix. In de tien nieuwe afleveringen komen de jaren negentig aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan. Dominic West en Elizabeth Debicki spelen het voormalige koppel. Imelda Staunton is voor het eerst te zien als koningin Elizabeth en Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dít is wanneer The Crown weer terugkeert

Momenteel vinden de opnames van het zesde en laatste seizoen van de populaire dramaserie plaats. Die werden onlangs enkele dagen stilgelegd vanwege het overlijden van koningin Elizabeth.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!