Johnny de Mol en Catherine Keyl Beeld © ANP

HLF8-interview met Johnny genomineerd voor Sonja Barend Award

3 oktober 2022 11:57

Catherine Keyl (75) en Danny Ghosen (44) behoren tot de kanshebbers van de Sonja Barend Award. Organisator de VARAgids heeft maandag de longlist bekendgemaakt voor de jaarlijkse prijs voor het beste televisie-interview.

Catherine maakt kans vanwege haar gesprek met Johnny de Mol in diens talkshow HLF8. De oud-presentatrice ondervroeg de presentator in een uitzending in januari over de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland en de rol van zijn vader John de Mol en tante Linda de Mol. Danny is genomineerd voor zijn interview met de familie Atia Hamad in zijn programma Als de bom valt, over de nasleep van de Nederlandse bombardementen op IS-doelen in Irak. De andere namen op de longlist zijn Özcan Akyol, Bert Maalderink, Cornald Maas, Patrick Huisman, Maaike Schoon, Mariëlle Tweebeeke, Tijs van den Brink, Floor Bremer en Jeroen Pauw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Catherine Keyl én Johnny de Mol 'scheten zeven kleuren' voor interview HLF8

De lijst is dit jaar samengesteld door tv-recensenten Yasmina Aboutaleb (de Volkskrant), Maaike Bos (Trouw), Rinskje Koelewijn (NRC) en Johan Reijnen (eindredacteur VARAgids). Sonja Barend reikt de prijs op 31 oktober uit in de talkshow Khalid & Sophie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Catherine Keyl: 'Interessantste gesprekken vonden plaats ná uitzending HLF8'

Vorig jaar won Jeroen Wollaars voor zijn verkiezingsinterview met minister van Financiën en CDA-voorman Wopke Hoekstra in het programma Nieuwsuur. Eerdere winnaars zijn onder anderen Coen Verbraak, Kefah Allush, Eva Jinek, Humberto Tan en Jeroen Pauw.

Hélène Hendriks had onlangs wat goed te maken met de redactie van HLF8...

Hélène Hendriks laat redactie HLF8 keihard vallen

00:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!