Orlando Boldewijn Beeld © ANP

Talpa: 'Naam Five Live-personage Orlando Boldewijn is toeval'

3 oktober 2022 13:18

Het feit dat een personage in de SBS6-serie 'Five Live' dezelfde naam draagt als de in 2018 overleden jongen Orlando Boldewijn, is 'zeer ongelukkig' toeval. Dit laat een woordvoerder van Talpa Network maandag desgevraagd weten.

"De moeder ziet op geen enkele wijze kwade intenties hierin bij de producent"

"Het personage Orlando is fictief en de naam is – nu blijkt zeer ongelukkig – toevallig gekozen", aldus de woordvoerder.  "Ondanks dat een groot team het script heeft gelezen en bij de opnames aanwezig was, is helaas door niemand deze link gelegd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Five Live uiten kritiek op aflevering: 'Tenenkrommend en flauw'

De woordvoerder bevestigt dat er contact is geweest met de nabestaanden via hun advocaat Sébas Diekstra. "En hij heeft ons laten weten dat de nabestaanden op geen enkele wijze kwade intenties vanuit ons zien."

Diekstra deelt eerder dezelfde reactie in gesprek met RTL Boulevard. "De producent heeft direct contact met ons opgenomen. Zij hebben uitgelegd hoe het kiezen van de naam tot stand is gekomen. De moeder ziet op geen enkele wijze kwade intenties hierin bij de producent. Dat de keuze voor deze naam ongelukkig uitvalt, is wel duidelijk."

De eerste aflevering van Five Live, met Linda de Mol en Waldemar Torenstra, was zondagavond te zien. Hoewel kijkers kritiek hadden op onder meer de naam van het personage Orlando Boldewijn, trok de serie wel 987.000 kijkers naar SBS6.

In eerste instantie lijkt RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens enthousiast over het nieuwe programma van Linda. Vandaag laat Rob weten toch op de uitspraak terug te komen: na het zien van eerste aflevering is hij niet te spreken over Five Live. 

Rob Goossens over nieuwe serie Linda de Mol: 'Ouderwets leuk'

04:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!