Erik de Zwart keert terug op de radio met Top 40 Hitdossier

4 oktober 2022 15:29

Erik de Zwart maakt vanaf begin volgend jaar zijn comeback op de radio. De presentator is vanaf januari op NPO Radio 5 te horen met het Omroep MAX-programma Top 40 Hitdossier. In de show zijn elke vrijdagavond hoogtepunten uit de geschiedenis van de lijst te horen, maakte de omroep dinsdag bekend.

Hoofd Radio van Omroep MAX Daniël Dekker is blij met de toevoeging van De Zwart. "Met de komst van Erik naar Omroep MAX heeft Radio 5 er opnieuw een radiotopper bij. De iconische Top 40 met een rijk verleden zal de klapper van de week op vrijdag worden. Wij kijken er enorm naar uit en weten zeker dat de luisteraar hetzelfde doet."

De Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, verving op de zender eerder al tijdelijk Tineke de Nooij. Hij heeft zin in zijn nieuwe vaste show. "Toen Daniël Dekker mij benaderde voor dit vaste tijdslot hoefde ik dan ook niet lang na te denken." De presentator, die al jaren geleden stopte met radiomaken, stelt voor het tijdschrift van de omroep ook wekelijks een top 40 "uit het verleden" samen.

De Top 40, die de presentator van 1989 tot en met 2002 presenteerde, is sinds de eerste editie op verschillende zenders te horen geweest. Nu wordt de hitlijst uitgezonden op Qmusic.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!