Nielson Beeld © AVROTROS

Nielson neemt Beste Zangers mee in eerste theatertour

13 oktober 2022 06:00

Nielson begint donderdag voor het eerst in zijn carrière als artiest aan een theatertournee, maar de zanger van hits als 'IJskoud' en 'Beauty & De Brains' is niet extra gespannen. "Ik voel wel gezonde spanning, maar niet zo veel als bijvoorbeeld voor een clubtour", zegt hij in gesprek met het ANP.

"Mensen zullen ook een andere Nielson gaan zien"

De 32-jarige artiest blikt in zijn voorstelling Vertrouwd & Nieuw terug op de tien jaar na zijn doorbraak in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland. De naam voor de show verzint Niels Littooij, zoals de zanger echt heet, al voordat de show is gemaakt. "Maar die naam klopt nog steeds", aldus Nielson. "Het gaat natuurlijk over de afgelopen tien jaar en de nummers die mensen van mij kennen zullen ook voorbijkomen. Maar in een theater staan is nieuw en mensen zullen ook een andere Nielson gaan zien." Bovendien is er ook ruimte voor nieuwe nummers in de show, zoals het vorige week verschenen Jou Om Me Heen met Trobi.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nielson bijna getekend door Studio 100: 'Gelukkig werkte het niet'

In de voorstelling gaat het onder meer over de transformatie die Nielson heeft doorgemaakt en de problemen die hij is tegengekomen. Dat zijn grappige problemen, zoals hoe de zanger ermee om moet gaan dat zijn lied Sexy Als Ik Dans wordt gedraaid als hij bijvoorbeeld in een club wordt gezien. Maar ook moeilijke problemen, zoals de dood van zijn neef.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nielson moet show in Rotterdam annuleren vanwege stemverlies

Nielson is vorige maand ook te zien in het programma Beste Zangers. Naar eigen zeggen heeft hij heel veel aan zijn deelname. Niet in het minst omdat hij bij het programma 'mentor' Claudia de Breij ontmoet, die hem ook helpt bij zijn theatershow. Enkele nummers uit Beste Zangers keren ook terug in de voorstelling, omdat die volgens de zanger goed passen. Of dat betekent of hij ook op het podium zal staan met zijn Beste Zangers-collega's, weet Nielson nog niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nielson knipt stuk van zijn neusvleugel af met nagelschaartje

De zanger trapt zijn theatertournee af in zijn geboorteplaats Dordrecht, al had hij het misschien nog wel leuker gevonden om zijn tour daar te eindigen. "Want dan zit de show er nog beter in. En als er veel bekenden komen kijken maakt dat het nog een beetje spannender. Maar aan de andere kant: als hij aan het begin goed gaat, kan het niet meer stuk."

Misschien brengt Nielson wel nieuwe liedjes met zijn Beste Zangers-collega's ten gehore: 

Nielson heeft al liedjes klaarliggen met Beste Zangers-kandidaten

01:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!