Harrison Ford Beeld © ANP/EPA

Harrison Ford speelt rol in Captain America 4

17 oktober 2022 19:31

Harrison Ford (80) is toegevoegd aan de cast van het vierde deel van de reeks Captain America-films. Dat meldt 'The Hollywood Reporter'. De acteur is te zien in de rol van General Ross. Het personage wordt in eerdere delen gespeeld door acteur William Hurt, die afgelopen voorjaar op 71-jarige leeftijd overleed.

De vierde film rond Captain America gaat New World Order heten en komt in mei 2024 in de bioscopen. De hoofdrol wordt gespeeld door Anthony Mackie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marvel toont vrouwelijke opvolger Black Panther in nieuwe trailer

De acteur speelt in films van het Marvel Cinematic Universe (MCU), het filmuniversum van Marvel, tot nu toe enkel de rol van Falcon, een andere superheld. Aan het einde van de film Avengers: Endgame geeft de oude Captain America, gespeeld door Chris Evans, zijn bekende ronde schild aan zijn vriend Sam Wilson (Mackie) als teken dat die hem op moet volgen als Captain America.

Mackie is daarna te zien in de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier op Disney+, die voortborduurt op deze plotwending. Nu heeft hij dus de hoofdrol te pakken in zijn eerste eigen Captain America-film.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emotionele Harrison Ford tegen Indiana Jones-fans: 'Dit was het'

Ford zal komend jaar eerst te zien zijn in het vijfde deel van de serie Indiana Jones-films. De acteur zal naar eigen zeggen voor de laatste keer te zien zijn als de avontuurlijke archeoloog die het tegen nazi's en andere schurken opneemt. In de film is een rol weggelegd voor de Nederlandse acteur Olivier Richters.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!