Whoopi Goldberg en Elon Musk Beeld © ANP/EPA/Getty Images

Whoopi Goldberg haalt uit naar Elon Musk: 'Maakt er een puinhoop van'

7 november 2022 22:11

Whoopi Goldberg (66) is helemaal klaar met Twitter en de nieuwe eigenaar Elon Musk (51). In haar talkshow 'The View' vertelt de actrice en presentatrice dat ze weggaat bij het sociale medium omdat Elon er volgens haar 'een puinhoop' van maakt.

"Sommige meningen hebben niets met vrije meningsuiting te maken"

"Ik stop ermee omdat het een puinhoop is", zegt Whoopi. Daarmee doelt ze op het personeelsbeleid van Elon en zijn voornemen om gebruikers te laten betalen als ze een geverifieerd account willen, het zogenaamde blauwe vinkje. Ook het feit dat Musk het voornemen heeft om enkele geblokkeerde accounts weer toegang tot het sociale medium te geven staat haar tegen. Ze vindt dat je niet alles onder vrijheid van meningsuiting kunt scharen. "Sommige meningen hebben niets met vrije meningsuiting te maken. Dat is het probleem van nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter start met invoeren omstreden abonnement van 8 dollar

Whoopi krijgt bijval van de andere presentatoren. Zo verwijst Ana Navarro naar de wetgeving van de Europese Unie die in het leven is geroepen om desinformatie de kop in te drukken. Platformen als Twitter en Facebook moeten daaraan meewerken volgens haar. "Ik denk dat het tijd is dat de Amerikaanse regering hiernaar gaat kijken, zodat social media gereguleerd wordt zoals radio en tv", zegt ze.

"Maar het is mijn probleem niet meer", vat Whoopi haar mening over Twitter samen. "Want ik ben weg."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!