Beeld © NPO/Screenshot Boerderij van Dorst 13 november

Ferry raakte in paniek na viral wasbak-filmpje: 'Geen weg terug'

13 november 2022 22:10

Ferry Doedens (32) had het gevoel dat zijn 'hele carrière' voorbij was nadat hij de laan uit werd gestuurd bij 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In 'Boerderij van Dorst' blikt hij terug op dit moment. "Toen ik uit GTST ging, dacht ik: Hoe ga ik nu mijn geld verdienen?". Uiteindelijk koos hij ervoor om een account te starten op OnlyFans, een platform waarop mensen vaak expliciete beelden delen tegen betaling.

"Je moet wel creatief zijn om ze te vermaken"

Via een vriend kwam Ferry op het idee om zich aan te melden op OnlyFans. Zijn eerste filmpje, waarop hij zich aftrok boven de wasbak in het huis van zijn moeder in Drachten, maakte hij voor vijftig dollar. Toen de video viral ging, raakte Ferry naar eigen zeggen 'helemaal in paniek'. "Ik dacht: Er is geen weg meer terug. Dan heeft stoppen geen zin. Laat ik dan maar het beste ervan maken", zegt hij. Inmiddels heeft Ferry ook vaste fans. "Je moet wel creatief zijn om ze te vermaken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meegesmokkelde eiwitreep brengt Ferry Doedens in lastige situatie in Special Forces VIPS

Ferry denkt dat hij nooit een OnlyFans-account was begonnen als de coronacrisis er niet was geweest. "Ik weet zeker dat ik het niet had gedaan", aldus Ferry. Spijt heeft de acteur niet van zijn keuzes. "Nu niet meer", zegt hij daarover.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens trekt geen volle maar lege zalen met theatervoorstelling

De eerste keer dat Ferry de set van Goede Tijden, Slechte Tijden moest verlaten, kwam door zijn problemen met drugs. Cocaïne deed hij 'vier tot vijf keer per week', laat hij los. "Dat heeft me echt veel geld gekost. Ik stond ook wel op het punt om het te gaan zeggen, maar toen was het uitgelekt. Ik dacht: Iedereen ziet me nu als cokeverslaafde. Ik kom nooit meer aan de bak, dacht ik. Maar ik heb gewoon heel hard gewerkt. Mensen zeggen altijd dat je verslaafd was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens kampte met pleinvrees na uitlekken OnlyFans-account

Momenteel staat Ferry in verschillende theaters in Nederland met zijn eerste soloshow. Daarin vertelt hij over de hoogte- en dieptepunten uit zowel zijn privé- als professionele leven. "De kaartverkoop gaat niet zo goed", zegt hij daarover. De première in Amsterdam was uitverkocht. "Maar voor de tweede show waren maar vijftien kaarten verkocht. Dus dat was top", zegt Ferry sarcastisch. "Ik merk wel dat het een soort van therapie is, theater. Ik vind dat heel lekker."

Ferry Doedens clean, maar 'niet altijd heilig geweest'

02:12

Boerderij van Dorst is op zondag om 21.15 uur te zien bij NPO 3. Kijk de aflevering hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!